Ölseruds kvarnDit kleine hembygdsmuseum op het schiereiland Värmlandsnäs in het Vännern was eigenlijk nog gesloten toen we hier voorbij reden, maar omdat de deur open stond zijn we gestopt. Het museum ging pas de dag nadien terug open en men was alles in orde aan het maken voor de opening. Toch waren we welkom voor een bezoek. In de nieuw gebouwde schuur staan vele gebruiksvoorwerpen, meestal uit de landbouw, uit vroegere tijden tot nu. Hoewel de nadruk op landbouw ligt zijn er ook verschillende voorwerpen van de zeeman en de visser.

Tevens is er een klaslokaal en een dorpswinkel. In de cafetaria die het interieur van een gezellige woonkamer heeft, kan men naast koffie drinken ook proeven van het originele brood dat nog in een traditionele oven gebakken wordt.
Het meel wordt in de nabijgelegen gerestaureerde molen gemalen. Omdat men vandaag de oven terug aangestoken had en men voor het eerst weer brood aan het bakken was, mochten wij proeven. Ölseruds kvarn is een klein maar leuk streekmuseum waar we zeer gastvrij ontvangen werden.

Ölseruds kvarn

Ölseruds kvarn

Ölseruds kvarn

Ölseruds kvarn

Ölseruds kvarn