Mölle
Mölle is een schilderachtig vissersdorpje, prachtig gelegen op het Kullenschiereiland recht tegenover de Kullaberg. 
Hier zijn gezellige kleine steegjes met mooie villa's, een levendige jachthaven en veel cafés, restaurants en kleine winkeltjes. 
Vanaf het haventje met havenpromenade heb je een mooi uitzicht op de Kullaberg.

Mölle

De haven is gebouwd vanaf een rotssteiger die een natuurlijke baai omsluit en plaats biedt voor ongeveer 130 kleine en middelgrote boten. De haven van Mölle is het economische en sociale centrum van de stad, vooral in de zomer, wanneer stedelingen en bezoekers aangetrokken worden door de waterkant om te wandelen, te eten, te winkelen en boottochtjes te maken. In de 19e eeuw was Mölle een levendig vissersdorp.

Mölle

Mölle

Mölle

Mölle

Mölle

Sommige statige gebouwen uit die tijd staan er nu nog. Het was vroeger en nu nog steeds een enclave van relatief welvarende bewoners, die oorspronkelijk hun fortuin maakten door te vissen.
In het laatste deel van de 19e eeuw stond Mölle bekend als een centrum voor erotisch entertainment, vooral het baden met gemengde seksen (in die tijd beschouwd als marginaal en schandalig) trok bezoekers uit heel Zweden en verschillende delen van Europa. Er was zelfs een wekelijkse trein van Berlijn naar Mölle tot de Eerste Wereldoorlog. Mölle groeide echter uit van een zondige stad tot een badplaats voor moderne mensen en toeristische bestemming voor diegenen die naar het natuurgebied Kullaberg gaan.

Mölle