Krapperups slottKrapperups slott ligt tussen Mölle en Höganäs op het schiereiland Kullen. 
Het hoofdgebouw van Krapperup werd halverwege de 16e eeuw gebouwd boven op de overblijfselen van een middeleeuws kasteel.
In de 18e eeuw kreeg het landhuis zijn huidige uiterlijk.
De zevenpuntige sterren in de façade en het gouden stervormige familiewapen werden toegevoegd in het begin van de 17e eeuw.

Het interieur van het kasteel wordt gekenmerkt door de smaak van de oscariaanse tijd. De zuidvleugel heeft altijd de privékamers van het gezin gehuisvest terwijl de noordvleugel ingericht was als gastenverblijf. De kamers hebben een uitzicht op de rozentuin en de Kullaberg. Het kasteel is te bezoeken van eind augustus tot eind september onder leiding van een gids. Het park is vrij te bezoeken. De aanleg van het park gaat minstens terug tot de barokke tijd in de 17e eeuw en is sindsdien geleidelijk veranderd volgens de smaak van de eigenaars. In zijn huidige ontwerp is het park een landschapstuin, die op dramatische wijze de hoogteverschillen tussen het kasteel en de zee benut. Het park is het hele jaar door vrij toegankelijk voor het publiek, als een plaats van rust en recreatie.

Krapperups slott

Krapperups slott