Orsa GrönklittOrsa Björnpark is het grootste berenpark van Europa en wordt ook Orsa Grönklit genoemd. Hier kan je niet alleen verschillende soorten beren in hun natuurlijke omgeving bekijken maar ook andere roofdieren zoals wolven, veelvraat, luipaarden, tijgers en lynx. Je loopt op asfaltwegen tussen de grote dierenverblijven. Op sommige plaatsen zijn er bruggen of uitkijkplaatsen vanwaar je de dieren van bovenaf kan observeren. Het is een groot park en de asfaltwegen gaan bergop en bergaf.

Toen wij in 2013 in Dalarna op vakantie waren kwamen we niet naar dit park, hoewel het een grote toeristische trekpleister is.  In 2012 werd een oppasser in het park verscheurd door een roedel wolven.
Tijdens ons verblijf in Dalarna in 2017 hebben we het park wel bezocht. We hebben alle dieren gezien, behalve de veelvraat. Het is een groot park, maar wij vonden het wel vrij duur voor wat het is.
Twee weken na onze thuiskomst in België lazen we in de pers dat er een 19-jarige oppasser gedood werd door een beer in Orsa. De oppasser bevond zich samen met enkele bezoekers in een afgesloten ruimte waar de beer normaal niet kon komen. Toch was de beer binnengeraakt en had de oppasser aangevallen. De bezoekers, Nederlandse toeristen, konden ontsnappen door over een dranghek te klimmen dat onder stroom stond.

Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt