Malungs HembygdsgårdDit openluchtmuseum langs weg 66 ging open in 1932 en werd sindsdien regelmatig uitgebreid met oude gebouwen, die men naar hier verplaatste. Het doel van dit museum is te tonen hoe een grote boerderij in deze streek in de jaren 1700 tot 1800 eruit zou gezien hebben. Er staan 25 gebouwen waaronder één uit het begin van de 17e eeuw en zelfs één uit 1600. Acht gebouwen staan in een vierkant rond een binnenhof. Het Parstuga of dubbel woonhuis staat centraal. Links ervan staat de Lisstuggo, een zomerhuisje uit 1800.

Daarnaast staat de Olaloftet, een dubbele blokhut met twee verdiepingen en een galerij op elke etage. Het werd gebouwd in 1630.
De Sänghärbre is eveneens een blokhut met twee verdiepingen. Onderaan zijn twee kamers zonder venster, boven twee kamers met een slaapplaats. Dit soort blokhutten stond nooit vast aan een woonhuis en werd dus regelmatig afgebroken en ergens anders terug opgebouwd bij een verhuis.
De Jommoloften is een stal met een schuur uit de jaren 1600. Een loods met ingangspoort draagt de naam Brittloftet naar Britta Thelaus die het bouwde in 1750. Het vierkant wordt verder gesloten door de Ladugård en een schuur die gebruikt werd voor het dorsen van graan uit 1750. Verder staan op het terrein nog verschillende stuga’s, schuren, een boothuis, een smidse, nog enkele blokhutten, pakhuizen en een garage. De gebouwen zijn in goede staat en worden goed onderhouden.

Malungs Hembygdsgård

Malungs Hembygdsgård

Malungs Hembygdsgård

Malungs Hembygdsgård