Våmhus GammelgårdDit openluchtmuseum in Våmhus is tijdens de zomer alle dagen open. Het wordt volledig door vrijwilligers uitgebaat. De inkom bedraagt 20 kronen en je wordt verondersteld die in een busje te steken. Je kan hier vrij tussen de gebouwen wandelen. Jammer genoeg was het nog voor midzomer en dus was er geen enkel huisje open. Het museum is prachtig gelegen aan een meer. Een oude hoeve met al zijn bijgebouwen is goed bewaard gebleven. Zoals we door de vensters konden zien hebben de meeste huisjes nog de originele inrichting.

 Er staat een bakhuisje uit 1727. Het is niet het enige huisje uit die tijd, er is ook nog een stuga en opslagloods uit de 17e eeuw.
Aan de ingang staat een kopie van een wegwijzer die vroeger aan het stadhuis van Limbäck stond. De wegwijzer heet Lazarus omdat de brieven aan deze paal dikwijls scheurden en wegvlogen door de wind zoals het nachthemd van de arme man Lazarus gescheurd was. De straat waar deze wegwijzer oorspronkelijk stond heet nu Lazarusvägen.

 Våmhus Gammelgård

Våmhus Gammelgård

Våmhus Gammelgård

Våmhus Gammelgård