Saint-Cast-le-GuildoDe badplaats Saint-Cast-le-Guildo ligt niet ver van Cap Fréhel en Fort La Latte. We reden voorbij de uitzichtpunten Pointe du Châtelet en Pointe de la Corbière en maakten onze eerste stop op de Rue du Sémaphore aan de Pointe de l’Isle. We parkeerden aan de Sémaphore en wandelden naar het uitzichtpunt. Vanaf hier heb je een uitzicht op het grote strand (La Grande Plage) van Saint-Cast dat hier begint. Op de Pointe de l’Isle staat een bronzen kanon op een houten kar met wielen. Oorspronkelijk stond dit kanon aan de Pointe de la Corbière waar het in de 18e eeuw nog gebruikt werd tegen de Engelse vloot. Het kon een kanonkogel tot 2000 m ver schieten. Enkele jaren geleden werd het door een inwoner van Saint-Cast gevonden aan de voet van een klif waar het waarschijnlijk al 200 jaar lag.

Het werd gerestaureerd en geplaatst op de Pointe de l’Isle. Er staat hier ook een monument ter herdenking van “les Evadés de France qui préfèrent mourir debout que vivre à genoux”.
We reden toen verder door de stad naar Pointe de la Garde. Het uitzicht hier is fenomenaal en zeker als je de moeite doet om helemaal tot het uiterste puntje te gaan. De twee sterren die de Michelin gids geeft aan Pointe de la Garde zijn zeker verdiend. Er loopt een wandelpad rond de Pointe. Links zie je weer het grote strand en de grote hotels, rechts het strand van Pen Guen. Met een verrekijker zie je nog veel meer. Op de Pointe staat een klein oratorium opgericht na de Tweede Wereldoorlog en opgedragen aan Notre-Dame de la Garde. Centraal staat een klein altaar en bovenaan op een boog een standbeeld van de Maagd Maria.

Saint-Cast-le-Guildo

Saint-Cast-le-Guildo

Saint-Cast-le-Guildo

Saint-Cast-le-Guildo

Saint-Cast-le-Guildo

Saint-Cast-le-Guildo