Saint-ServanEen plaats aan het Kanaal op 4 km van Saint-Malo. Deze plaats heette oorspronkelijk Aleth. Wij parkeerden onze auto op de kaap La Cité, op de Quai Sébastopol vlak bij de Tour Solidor. Van hier heb je een mooi uitzicht op het strand voor Les Corbières en op Dinard. Om het verkeer op de Rance te controleren werd in de 14e eeuw een toren gebouwd op de fundamenten van een oude Vikingtoren: La Tour Solidor. Deze toren bestaat eigenlijk uit drie torens die aan elkaar grenzen. In de toren is er een museum van scheepsminiaturen ondergebracht.De toegang is betalend. De tuin heeft wel vrije toegang.

 In Saint-Servan woonden vroeger vooral scheepsbouwers en kabeljauwvissers. In tegenstelling tot Saint-Malo heeft Saint-Servan geen remparts, maar het heeft wel drie havens: Le bassin Bouvet, de vissershaven, die gedeeld wordt met Saint Malo, de oude militaire haven Solidor en Saint Père.
Vermits het bijna avond werd en we niet veel tijd meer hadden deden we enkel een wandeling rond La Cité. Deze wandeling deden we 25 jaar geleden al eens en we wisten dat die de moeite was. We gingen langs het kleine strand aan La tour Solidor (Cale Saint-Père) waar ze nog aan het zwemmen waren (eind september!) en namen dan een trap naar boven. We sloegen links de Chemin de la Corderie in en na enkele honderden meters begint het mooie wandelpad rond La Cité (corniche d’Aleth). Eerst krijg je een uitzicht op Pointe du Moulinet van Dinard, later op Saint-Malo en Petit Bé en Grand Bé. Het wandelpad eindigt aan de jachthaven des Sablons. Hier liggen honderden boten en kan je Saint-Malo van dichtbij zien. We gingen terug naar onze auto via de Rue d’Aleth.

Saint-Servan

Saint-Servan

Saint-Servan

Saint-Servan

Saint-Servan

Saint-Servan