Femörehuvud is een natuurreservaat waar je verschillende wandelingen kunt maken. Ook de Sörmlandsleden passeert hier. Er zijn verschillende parkings met infobrochures.
Vanuit Oxelösund neem je weg 53 en volgt de pijlen Femöre. Voor de vesting volg je op het einde de pijlen Femörefortet. Er is een grote parking en dan nog een wandeling van 400 m tot het fort. Info en tickets zijn te verkrijgen in de kiosk waar ook het bezoek start.
Tijdens de koude oorlog was Femörefortet een militaire vesting en verboden terrein voor iedereen. Nu is deze ondergrondse vesting op het schiereiland te bezichtigen. Vroeger waren er verschillende van deze vestingen langs de Zweedse kust, maar slechts enkele zijn toegankelijk voor het publiek, waaronder deze. Het fort is enkel met een gids te bezoeken. Deze ondergrondse bunker werd in 1963 gebouwd en bleef in dienst tot 1998. Het bezoek start bovengronds waar je uitleg krijgt bij de 3 kanonnen en de radar. De kanonnen hadden een reikwijdte van 13 km. Dan daal je ondergronds en loopt door een gedeelte van de 450 m lange tunnels, je beklimt ladders en draaitrappen en ziet verschillende ruimten zoals de keuken, de slaapplaatsen, sanitaire ruimte e.d. Tijdens ons bezoek waren wij de enige buitenlanders en speciaal voor ons werd alles door de gids vertaald in het Engels. Je krijgt een gedetailleerde uitleg over de koude oorlog, de plannen die het Warschau Pact had om Zweden binnen te vallen, de structuur van het Zweedse leger en het antwoord van de Zweden op de buitenlandse dreiging. In deze ondergrondse (onder 8 m graniet) vesting konden 70 soldaten meer dan een maand verblijven. Ze kon weerstaan aan een kernbom zoals die gebruikt is op Hiroshima. Je wandelt ondergronds honderden meters van het ene kanon naar het andere, je mag door een periscoop kijken en ziet de ateliers en verblijven. Zeer interessant.
Bovengronds kun je verder wandelen naar een vuurtoren. De Sörmlandsleden maakt hier een lus zodat je rond het schiereiland kunt wandelen.