Hörte Brygg & JäskaféToen we op riksväg 9 van Smygehamn naar Ystad reden kwamen we tussen Skateholm en Abbekås voorbij een kleine haven met een klein restaurant. Dit restaurant, Hörte Brygg & Jäskafé, ligt aan de haven van Hörte. Het is geen traditioneel restaurant. Er is geen vast menu omdat men werkt met biologische producten van lokale landbouwers. Het menu is dus afhankelijk van wat ze ’s morgens van hun leveranciers ontvangen. Plastiek wordt zo veel mogelijk vermeden en leveringen gebeuren altijd in herbruikbare verpakkingen.

Ook papier wordt zo weinig mogelijk gebruikt, er is geen wijnkaart maar je kan deze wel raadplegen op je mobiel. Je bestelt je eten in het kleine witte huisje. De kok of sommelier neemt uitvoerig de tijd om je alles uit te leggen over wat er te krijgen is. Al het bestelde eten wordt in een mand gedaan waarna je buiten of op het terras een plaatsje kan gaan zoeken. Er staan enkele lange tafels omdat men er van uitgaat dat samen eten gezelliger is.
We stopten hier omdat het een gezellig haventje leek. Er is een picknickplaats in een houten bootje. Je hebt een mooi uitzicht op de Oostzee zonder de slechte geur die in Smygehamn hangt. Om naar het restaurant te gaan moet je over een bruggetje.
Wij stopten hier in de namiddag voor koffie met gebak en genoten ondertussen van het uitzicht.

Hörte Brygg & Jäskafé

Hörte Brygg & Jäskafé

Hörte Brygg & Jäskafé