ResmoDit dorp passeer je als je weg 136 volgt naar het zuiden van Öland. Het dorp ligt op de grens tussen het vruchtbare gebied langs de kust en de Alvaret. Op een heuvel staan enkele molens naast een picknickplaats. Iets verder ligt Mysingehög. Hier ligt een grafveld dat waarschijnlijk uit het Bronzen tijdperk stamt. Dit grafveld is het tweede grootste grafveld op Öland. Vanop de heuvel heb je een mooi uitzicht. Je ziet zowel de zee, het vruchtbare land van Mörbylånga als de dorre vlakte van de Alvaret.

De kerk van Resmo dateert uit de 11e eeuw en is één van de best bewaarde middeleeuwse kerken op Öland. Het uitzicht is nog hetzelfde als toen ze gebouwd werd. Ze werd waarschijnlijk gebouwd door Denen. Eigenaardig is dat ook hier een klok in de kerk staat.Kerk van Resmo

Kerk van Resmo

Kerk van Resmo

In het dorp zijn er nog huizen gebouwd met de skiftesverktechniek. Vanuit Resmo kun je met de auto de Alvaret doorrijden. Er is een verbindingsweg tussen Resmo aan de ene kant van de Stora Alvaret en Stora Brunneby, aan de andere kant. Halverwege is een parkeerplaats aan Möckelmossen. Aan de noordkant van de weg loopt een stenen muur. De muur aan de zuidkant is nooit afgeraakt. Hier kun je wandelen op de Alvaret.Het contrast met de vlakte rond Mörbylånga is enorm. Zo vruchtbaar en groen rond Mörbylånga, zo dor en kaal op de Alvaret. De Alvaret geraak je binnen langs een poortje of via een trap over de muur. De Alvaret wordt nog steeds begraasd door koeien en schapen zoals het al eeuwen het geval is.

Mysingehög

Stora Alvaret

Stora Alvaret

Stora Alvaret

 

Stora Alvaret

Stora Alvaret

Stora Alvaret