Tvåråberg en VasselbodarnaDit zijn twee minder bekende zomerboerderijen in de gemeente Älvdalen . Toen we op weg waren van Mångsbodarna naar Mora sloegen we tussen Tennänget en Evertsberg een weg in recht de bossen in. Via de Tvåråbergsvägen, een zandweg, kom je na een tijdje aan een tiental huizen. Sommige gerestaureerd andere nog in originele staat. Dit is Tvåråberg. Op deze voormalige zomerboerderij was niemand te zien.

 

We volgden de weg verder tot aan een splitsing en dan namen we links de Vasselbodsvägen , eveneens een zandweg. Na enkele kilometers kwamen we aan de Vasselbodarna. Eveneens een tiental huizen. Ook hier was er niemand en konden we ongestoord tussen de huizen wandelen. Na de wandeling namen we de beslissing om in plaats van de ganse weg terug te rijden de weg te blijven volgen en zien waar we uitkwamen. Dit was niet zo’n goed idee.
Als je in België een bos inrijdt kom je gegarandeerd na 10 minuten wel terug op een grote baan maar niet in Zweden. We hebben kilometers langs zandwegen gereden waarbij onze gps enkel een groen scherm vertoonde. Soms was de weg maar zo breed als onze auto, voor een tegenligger zou er geen plaats geweest zijn. Gans de tijd kwamen we geen enkele andere auto of mens tegen. Uiteindelijk kwamen we twee uur later vlak voor Åsen op weg 70 en zo terug in de bewoonde wereld. Deze rit gaf ons een goed idee hoe uitgestrekt de bossen in Zweden wel zijn. De rest van onze vakantie hebben we de zandwegen links laten liggen. Toch was dit een ervaring die je eens moet meegemaakt hebben!

Tvåråberg en Vasselbodarna