TrysilDeze dun bevolkte gemeente ligt in één van de grootste skigebieden van Noorwegen. Het telt 72 km aan skipistes en deze liggen alle rondom één berg. Wij waren hier in de maand juni en dan is het skiseizoen natuurlijk al voorbij, maar de berg met zijn pistes overheerst het uitzicht aan de andere kant van de rivier. Deze rivier verdeelt de gemeente in het echte Trysil en het skidorp Trysilfjell. Wij bezochten enkel het echte Trysil of Innbygda. De witte kerk van Innbygda is ruim en ligt tegenover de brug over de Trysilelva.

Niet ver hier vandaan staat een standbeeld van Hallgeir Brenden voor het stadhuis. Hallgeir was een bekende Noorse langlaufer en behaalde tweemaal de gouden medaille op de Olympische Spelen.
Trysil heeft een winkelcentrum waar het aardig winkelen is. Op de eerste verdieping staat een opgezette beer. Ons bezoek aan Trysil sloten we af met een wandeling langs de oever van de Trysilelva, waar net een wedstrijd Tømmerfløting (lopen op boomstammen in het water) bezig was. In Trysil bevindt zich ook een openluchtmuseum, waarvan Trysil Bygdetun een onderdeel is.

Trysil

Trysil

Trysil

Trysil