Haslach im KinzigtalHet bureau voor toerisme is in een oud Kapucijner kloostergebouw ondergebracht en gelegen aan de rand van de oude stad. Er is hier een grote gratis parking voor auto’s. De Kapucijnerorde was een afsplitsing van de Franciscanerorde die in de 16e eeuw een eigen orde van de paus mocht stichten. In dit bureau vind je niet alleen informatie over Haslach maar over het ganse Kinzigtal. In dit gebouw is ook het Schwarzwälder Trachtenmuseum ondergebracht, een interessante tentoonstelling over de geschiedenis en ontwikkeling van de traditionele klederdracht in het Zwarte Woud. In vitrines worden meer dan 100 klederdrachten getoond op ware grootte.

Het museum toont niet alleen de klederdracht, maar omdat het getoond wordt in verschillende ruimten van de Kapucijnerabdij, zoals de kruisgang, het refectorium en de kloosterkerk, krijg je ook een idee over het leven van de monniken.
Op het einde kom je langs de ziekenkamer en zie je een monnik in zijn cel.

Haslach im Kinzigtal

Haslach im Kinzigtal

Haslach im Kinzigtal

Wij bezochten ook nog de Klosterkirche Sankt Christophorus.

Haslach im Kinzigtal

Haslach im Kinzigtal

Van hier naar de Altstad is het niet ver, je kunt er gemakkelijk te voet naartoe. Haslach is een oude stad. Het kende zijn eerste bloeiperiode in de 13e eeuw. In de 17e eeuw werden brede straten en pleinen aangelegd en deze zijn tot op heden bewaard gebleven. Door zijn vele vakwerkhuizen uit de 18e eeuw wordt dit gedeelte van de stad ook Fachwerkaltstadt genoemd en is onder monumentenzorg geplaatst. De Pfarrkirche Sankt Arbogast met zijn twee torens steekt boven alles uit. Op de Marktplatz met de Stadtbrunnen staat het Rathaus met gevelschilderingen uit de 20e eeuw. Vlakbij staat het Salz-und Wäghaus. Een mooie straat is de Kirchgasse. Jammer genoeg regende het toen wij hier waren zodat we niet hebben kunnen genieten van de vele cafe’s met hun terrasjes.

027 haslach

Haslach im Kinzigtal

haslach 08