KertemindeKerteminde is een kleine havenstad, omgeven door boerderijen. We wandelden door het centrum en kwamen voorbij Farvergården, een museum dat ondergebracht is in een koopmanshuis uit de 17e eeuw. Jammer genoeg was men het aan het restaureren, zodat het niet toegankelijk was. In de Trollegade kwamen we aan de museumwinkel Høkeren. In een oud gebouw van rond 1700 is een museum en winkel gehuisvest.

Van de vloer tot aan het plafond is de winkel gevuld met allerhande goederen, van etenswaren tot speelgoed. Dit alles in een interieur van begin 20e eeuw.

Kerteminde

Nordstranden is een groot zandstrand met veel zandbanken zodat je ver in de zee kan gaan voor het echt diep wordt. Er is een grote parking op het strand. De oude stad, met zijn oude vissershutten en oude vissershaven, hebben we niet bezocht maar wel de vissershaven, destijds de grootste haven op Funen, met zijn oude koopmanshuizen. Kerteminde was bekend om zijn haringvangst. Ten slotte wandelden we rond de jachthaven, waar plaats is voor 600 jachten, en de haven voor 700 zeilboten.

Kerteminde

kerteminde04