Fyns Hoved is het noordelijkste punt van Funen. Door de inwerking van de zee op de kust ontstond een speciaal landschap. Steile kusten met grote rotsen op het strand, veel eilandjes en lagunes maken van Fyns Hoved een mooie plaats om te wandelen. Het is nu een beschermd natuurgebied met een rijk areaal aan planten en vogels. Het is de laatste rustplaats voor veel trekvogels.
Omdat er in Fyns Hoved veel minder neerslag valt dan elders in Denemarken groeien hier planten die je eerder in Zuid Europa vindt. Op een heldere dag kan je vanaf hier met het blote oog een deel van de noordkust van Funen, het eiland Æbelø, Zeeland en Samsø zien.
In 1810 besloten zeven boeren dit gebied onder elkaar te verdelen. Elk kreeg een deel in het zuiden en het noorden. Tijdens het bewerken van het land kwamen veel stenen naar de oppervlakte. Ze legden deze stenen jaar na jaar aan de rand van hun akker zodat na veel jaren alle akkers omringd waren door muren. Deze muren zijn nog altijd prominent aanwezig in het landschap. Tijdens onze wandeling hier zagen we een vos en werden we opgeschrikt door een adder die gelukkig verdween voor ik er onoplettend mijn voet had opgezet.