Ekehagens forntidsbyOpenluchtmuseum in Åsarp, tussen Ulricehamn en Falköping. Een prehistorisch dorp, gelegen in een bos dat zowel het stenen tijdperk, de bronstijd als de ijzertijd beslaat. Het openluchtmuseum is ingedeeld in 7 gebieden, elk met hun eigen karakteristieken. De huizen en stallen zijn nagebouwd zoals ze er in die periode moeten hebben uitgezien. In het stenen tijdperk waren het kleine tijdelijke hutten die dichtbij water gebouwd werden om te kunnen vissen en jagen.

Later werden er huisdieren (varkens, schapen en geiten) gehouden en werden de huizen dus groter en permanenter. Rond de huizen werden er weilanden en akkers aangelegd. In de bronstijd werden er naast woningen ook werkhuizen en schuren gebouwd. Er werden bronzen gereedschappen gebruikt en er werden ook paarden gehouden.
In de ijzertijd werden de woningen bij elkaar gebouwd om kleine dorpen te vormen, de weilanden lagen rondom dit dorp.
Naast een kruidentuin waar kruiden geteeld worden die onze voorouders in hun voeding gebruikten, zijn er in het dorp ook dieren te zien. Het ganse museum is in een prachtige omgeving gelegen en zeker de moeite waard om in rond te lopen. Eten kan je doen in het restaurant van het museum.

Ekehagens forntidsby

Ekehagens forntidsby

Ekehagens forntidsby