Sofiero slottNet buiten de Helsingborg (Sofierovägen 131) ligt Sofiero, een kasteel uit 1876. Het was koning Oscar II die het kasteel bouwde en gedurende een aantal jaren bracht hij hier zijn zomers door met Sofia. Toen koning Gustav VI Adolf en Margareta het kasteel overnamen, was de kasteeltuin zich enkel concentreerd op het dichtstbijzijnde gebied rond het kasteel. Margareta heeft een grote tuinbelangstelling en start snel een nieuwe en veel grotere kasteeltuin, inclusief een bloemenstraat, bloembedden, serres en nog veel meer.

Het is dankzij haar en Gustav VI Adolf dat de kasteeltuin van Sofiero zo groot en mooi is geworden. Tegenwoordig is het kasteelgebied getransformeerd in een monumentaal en groen park, dat in 2010 het mooiste park van Europa werd genoemd. Als je van planten en bloemen houdt, is een bezoek aan te bevelen, vooral in de zomer. Het park is vooral beroemd om zijn koninklijke tuinen met meer dan 300 rododendronsoorten.
De tuin is vrij te bezoeken van 10 tot 18 uur. Wij hebben hier toch een paar uur rondgewandeld in dit mooie park, met stijgen en dalen en trappen. Het kasteel zelf is slechts beperkt toegankelijk.

Sofiero slott

Sofiero slott

Sofiero slott

Sofiero slott

Sofiero slott