UgglarpUgglarp behoort tot de gemeente Falkenberg en heeft drie zandstranden die van elkaar gescheiden zijn door grote rotsformaties. Deze rotsen zijn veelal gepolijst door de ijstijd. De stranden zijn Norra stranden, Mellanstranden en Södra Stranden. Wij picknicten aan de Döingaberget tussen Norra Stranden en Mellanstranden. Hier zagen we ook de rots Trossnäs liggen. Nadien reden we verder naar de Sallebjäret, de rotsformatie tussen Mellanstranden en Södra Stranden.


Op deze rotsen ligt een grafveld bestaande uit vier grafheuvels en één rechtopstaande steen. Ze stammen uit de vroege Bronstijd, 2000 -1000 jaar voor Christus.
Aan de noordzijde van de Sallebjäret zou er ongeveer 3 m boven de grond een smalle spleet zijn die uitloopt in een grot, de trollgrottan.  Men zegt dat er een trol woont in de grot. De trol gaat binnen via een vierkante kamer aan de noordzijde van de heuvel, ongeveer 3 meter van de grond. Om ervoor te zorgen dat de trol goed zou zijn en de inwoners met rust zou laten, gaven ze hem ieder jaar met Kerstmis soep. Maar één jaar waren ze het vergeten en die Kerstmis hoorden ze een geweldig gekraak en al de balletjes prongen uit de soepborden op de tafel. Sindsdien hebben ze nooit meer vergeten de trol soep te geven met Kerstmis.Wij hebben naar de ingang van de grot gezocht maar ze niet gevonden.

Ugglarp

Ugglarp

Ugglarp