Gekås i UllaredGekås is een zeer grote supermarkt in de gemeente Ullared. Het opende zijn deuren 50 jaar geleden en was het eerste lowbudget warenhuis van Zweden. Wij bespreken normaal geen supermarkten op onze site, maar dit warenhuis is een ware toeristische topper in Zweden. Al jaren komen  autobussen uit alle streken van Zweden naar dit warenhuis. Wij hebben dit warenhuis ook bezocht, samen met duizenden andere klanten.

Het is inderdaad zeer groot en waarschijnlijk ook goedkoop want we zagen hier mensen met twee en soms drie volle winkelkarren naar buiten gaan. Alle 21 afdelingen op de verschillende verdiepingen hebben we niet gedaan, maar de afdelingen waar we doorliepen gaven wel een indruk van het enorme aanbod hier.
Het winkeloppervlak bedraagt 35.000 m2 en er zijn 100.000 artikelen in stock. Gelukkig staat er regelmatig een plattegrond van de winkel anders loop je hier verloren. In 2015 werd Gekås bezocht door 4.8 miljoen klanten. Naast de eigenlijke supermarkt zijn er nog verschillende restaurants en enkele winkels. Wij hebben hier niet zo lang rondgelopen:veel te druk. Maar we wilden het toch eens gezien hebben.

Gekås i Ullared