Rörbäcksnäs HembygdsgårdDit openluchtmuseum ligt niet ver van de kerk van Rörbäcksnäs. Je kunt de auto best hier parkeren en te voet naar het museum gaan. Je komt dan eerst aan de picknickplaats gemaakt van molenstenen. Deze molenstenen zijn van de nabijgelegen skvaltkvarn. Dit type watermolen werd in Zweden veel gebruikt voor het malen van granen voor huishoudelijk gebruik tot begin 19e eeuw. De molensteen lag in dit type molen horizontaal. Bij de molen staat de Lias Smedjan en de schuur Örsjö-Per-Ladan.

Ertussen staat een boothuis met een boot. Blikvanger aan deze kant van de straat is de blokhut Thoruds Härbre die gebouwd werd door de Noor Hans Thorud.
Hij was de man van Rörbäcks Kersti, de eerste bewoonster van de Jostugan aan de overkant van de straat. Zij overleed in 1839 en was een afstammeling van de eerste kolonisten in 1700 van Rörbäcksnäs. Het huisje werd bewoond tot 1920. Vandaag telt de hoeve nog acht gebouwen, oorspronkelijk stonden er negentien. Achter het woonhuis staat er nog een schuur en een stal.

Rörbäcksnäs Hembygdsgård

Rörbäcksnäs Hembygdsgård skvaltkvarn

Rörbäcksnäs Hembygdsgård Thoruds Härbre

Rörbäcksnäs Hembygdsgård Jostugan

De houten kerk van Rörbäcksnäs is gebouwd in 1992-1993 en is een exacte kopie van de vorige kerk die in 1992 afbrandde. De half gesmolten kerkklokken liggen naast de kerk en werden vervangen door nieuwe exact dezelfde klokken.

Rörbäcksnäs

Rörbäcksnäs


Vlakbij ligt ook het restaurant Longhorn, een restaurant in westernstijl. Ze serveren er Amerikaanse en Mexicaanse gerechten met vlees van de eigen boerderij.

Rörbäcksnäs