GrövelsjönGrövelsjön ligt zo'n 40 km ten noorden van Idre in het uiterste noorden van Dalarna. Hier heb je eindeloze vergezichten op de Noorse en Zweedse bergen. Op de hoogste toppen zie je in de zomer nog sneeuw liggen. Het is een paradijs voor wandelaars in de zomer, er zijn veel goed gemarkeerde paden en er is altijd kans om een kudde rendieren tegen te komen. Parkeren kan en moet je aan het Grövelsjön Fjällstation, de weg loopt hier immers niet verder.

Aan dit station vertrekken vele wandelingen o.a. meerdaagse wandelingen naar Noorwegen of verder weg gelegen gebieden. Ook de Zweedse plantkundige Carl Lineus wandelde hier.
De top van de Storvätteshågna, de hoogste berg, is langs hier te bereiken.
Aan het Grövelsjön Fjällstation is ook een hotel-restaurant. Daar hebben wij de tweede keer dat wij er waren, in 2017, 's middags een lekker lunchbuffet gegeten.
De kans dat je tijdens je wandeling hier dieren zoals rendieren, elanden, beren en vossen aantreft is reëel. Vermits wij hier hier in de late namiddag aankwamen deden we maar een kleine wandeling, de Trollstigen, eigenlijk een wandeling voor kinderen maar toch de moeite. De tweede keer dat wij er waren, in 2017, deden we de wandeling naar de Sjöstugan in Grövelsjön. Toen zagen we daar honderden rendieren!

 

Grövelsjön

Grövelsjön

Grövelsjön

Grövelsjön