TribergIn Triberg is meer te zien dan enkel de hoogste waterval van Duitsland. Het water van de Gutach valt hier 163 m naar beneden over 7 trappen. Een spectaculair schouwspel dat je van dichtbij kan bekijken omdat een wandelpad langs en over de waterval is aangelegd. Triberg is al lang een bedevaartsoord. In de 17e eeuw werd een meisje genezen van een oogaandoening door bronwater, een jaar later werd een man genezen van melaatsheid nadat hij gewassen werd met water uit deze bron. Uit dankbaarheid sneed hij een houten beeldje van Maria en plaatste het in een nis in een dennenboom.

 

triberg waterval
Later werd een houten kapel gebouwd en rond 1700 een stenen kerk, Maria in der Tanne. Deze prachtige kerk in barokstijl is zeker de moeite waard om te bezoeken, vooral het beeldhouwwerk van het altaar en de preekstoel spreken tot de verbeelding. Naast de kerk staat een klein vakwerkhuis, de woning van de koster, dit is het tweede oudste gebouw van Triberg.
In het Zwarte Woud museum geeft veel uitleg over koekoeksklokken, historische kledij, het werken in de mijnen en nog veel meer. Het houten Rathaus in Weinbrenner stijl is eveneens de moeite. Hier is veel houtsnijwerk dat het leven in het Zwarte Woud voorstelt.

triberg koekoeksklokken