KuhstallWaar de Kirnitzschtalbahn, die vertrekt in Bad Schandau, zijn eindstation bereikt is er een grote parking. Van hieruit kan je te voet naar de Kuhstall, één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van de Sächsische Schweiz naast de Bastei en de Prebischtor. De wandeling begint net over het bruggetje over de Kirnitzsch en gaat dan geleidelijk naar omhoog. Het eerste deel is het moeilijkste maar met goede wandel- of bergschoenen vormt dit geen probleem.

Waar het te steil wordt zijn er trappen aangelegd. Het laatste deel van de wandeling is niet meer zo steil en loopt over een brede aarden weg. De wandeling duurt ongeveer 30 minuten.
De Kuhstall is een opening of venster in een rots boven op een berg, de Neue Wildenstein. Deze opening is 24 m diep, 17 m breed en 11 m hoog. De achterkant van deze opening is afgesloten met een hekwerk, vanop dit terras heb je bij mooi weer een prachtig panorama over de Sächsische Schwweiz. De Kuhstall of koeienstal heeft zijn naam waarschijnlijk te danken aan het feit dat de inwoners hier hun vee verstopten tijdens de Dertigjarige Oorlog. In de Kuhstall is er een ‘trap’ naar een kleine smalle rotsopening. Ga je hierdoor dan kom je aan een smalle steile ijzeren trap (eigenlijk een ladder) de Himmelsleiter genaamd. Deze trap leidt naar de top van de berg waar er nog overblijfselen zijn van de Burg Wildenstein, en burcht uit de 15e eeuw. Van hier boven is het uitzicht zo mogelijk nog mooier dan vanop het terras van de Kuhstall. Je staat hier 331 m boven het onderliggende dal. Wij vonden de Himmelsleiter te steil en te smal en zochten een andere weg naar de top. Wij vonden die door terug door de Kuhstall te gaan en dan direct links tussen de rots en de herberg een pad te volgen tot we links aan een trap kwamen. Wij namen deze trap die soms nogal hoge treden heeft, maar geraakten langs deze  weg toch tot aan de top.

Kuhstall

Kuhstall 31

 In het Zuiden ligt het rotsmassief Affenstein, de naam komt niet van apen maar van de Oehoe die men hier vroeger Auf noemde. Reeds in het begin van de 19e eeuw werd op deze plaats een herberg gebouwd. Wij dronken hier koffie in een gezellig interieur. Er zijn hier verschillende wandelpaden o.a. de Malerweg komt hier voorbij maar wij namen dezelfde weg terug naar onze auto.

Kuhstall

Kuhstall

Kuhstall

Kuhstall

Kuhstall

Kuhstall