zevengebergteHet zevengebergte is een gebergte dat eigenlijk uit een 40 tal bergen en heuvels bestaat en ten oosten van Bonn ligt. De bekendste bergen zijn: Großer Ölberg, Löwenburg (een berg met gelijknamige burcht), Lohrberg, Nonnenstromberg, Petersberg, Wolkenburg en Drachenfels. Op de hellingen van deze bergen worden druiven verbouwd om wijn te maken.

 

De Drachenfels of Drakenrots is een oude vulkaan van meer dan 300 m hoog. Sinds lang is hij een toeristische trekpleister vanwege het prachtige uitzicht over de Rijn. Vanuit Königswinter geraak je het best op de Drachenfels.
Bovenop de top ligt een ruïne van het kasteel Drachenfels en iets lager het Schloss Drachenburg.
In de 19e eeuw bouwde een vrouw op de Petersberg een zomerresidentie. Ze werd daarna Rheingräfin genoemd. Later die eeuw werd het domein verkocht aan twee broers die er nog andere gebouwen bijbouwden en er een hotel van maakten. In de 20e eeuw veranderde het nogmaals van eigenaar en werden er terrassen bijgebouwd. Na de Tweede Wereldoorlog werd hier het Petersberg Agreement getekend tussen de Westerse Alliantie en Adenauer. In de jaren 70 kocht de Duitse staat het domein en bracht hier een gastenverblijf voor gasten in onder. Voor de veiligheid is er maar één toegangsweg naar het hotel. Vele belangrijke gasten die in Duitsland verbleven toen Bonn nog de hoofdstad was verbleven hier o.a. Yasser Arafat, Leonid Brezhnev, Michael Gorbatchev en Nelson Mandela. In 1995 trouwde Michael Schumacher hier. Regelmatig worden hier belangrijke conferenties gehouden.

Op de top van de Löwenburg ligt een ruïne van een burcht uit de middeleeuwen. Ook op de Wolkenburg lag vroeger een burcht, maar deze is volledig verdwenen en afgegraven.

Zevengebergte

Zevengebergte