nibe001Nibe ligt aan een uitloper van de Limfjord, de Nibe Bredning. Het is een oud vissersdorpje met kleine straatjes. Aan het centrale plein, Torvet 2, ligt het Nibe museum dat gevestigd is in het oude gemeentehuis/gevangenis. Naast historische objecten en geschreven bronnen over de geschiedenis van de stad kan men hier ook de sfeer opsnuiven uit de tijd dat de oude gevangeniscellen nog in gebruik waren. Het is ook mogelijk om schilderijen en keramiek van plaatselijke kunstenaars te zien met wisselende tentoonstellingen.

Recht tegenover dit museum, Torvet 1B, ligt de gezellige tearoom Julins Café. Wij hebben hier 1 keer koffie met gebak gegeten en 1 keer een lekkere lunch.

Nibe kirke ligt om de hoek in de Mellemgade. De kerk van Nibe werd gebouwd in de jaren 1400. Sindsdien heeft het een uitgebreide renovatie ondergaan. Zoals veel kerken in Denemarken is ook dit weer een hagelwitte kerk. Er hangen 3 houten schepen in de kerk. De grootste hangt in de midenbeuk en stelt een haringvissersboot voor, bedoeld om de oorspronkelijke welvaart van Nibe te symboliseren namelijk, de haringvisserij aan de Limfjord.
In het centrum van Nibe zijn er nog kleine straatjes met vissershuisjes.
Aan het water is er een mooie jachthaven.

nibe002

nibe003

nibe004

nibe005

nibe006

nibe007

nibe008

nibe009