FaaborgFaaborg is een prachtige en aangename stad, met een haven aan de Faaborg Fjord en veel kleine straatjes en vakwerkhuizen. Wij wandelden Faaborg binnen door de Vesterport aan de Vestergade. Deze stadspoort is één van de twee stadspoorten die er nog in Denemarken te zien zijn. De poort is het enige overblijfsel van de middeleeuwse stad en ze stamt uit de 15e eeuw. Ze is gebouwd in rode baksteen en heeft kanteelgevels vooraan en achteraan.

Aan de Tårnstræde kwamen we voorbij het belfort  uit de 15e eeuw, die oorspronkelijk bij de St. Nicolai kerk hoorde. De kerk werd al in de 16e eeuw afgebroken, maar de klokkentoren niet. Zijn klokken luiden nu voor de Helligåndskirke, die zelf geen klokken heeft.

Faaborg

Aan Torvet vlakbij het bureau voor toerisme ligt Faaborg Arrest, een voormalige rechtbank en gevangenis, dat nu een museum is. In dit museum kan je zelf vaststellen hoe een cel er uit zag of hoe de gevangenen hun dag doorbrachten met o.a. wasknijpers te maken.
In de voormalige rechtbank is er een permanente tentoonstelling. Je kunt zelf op een bed gaan liggen in een cel en ervaren hoe het is om gevangen te zijn. Wij waren de laatste bezoekers die dag en kregen de raad om op tijd het museum te verlaten. Het was een interessant museum en we namen dan ook onze tijd om alles goed te bekijken. Op een gegeven moment hoorden we iemand in het Deens iets roepen. We keken op onze horloge en kwamen tot de vaststelling dat het sluitingstijd was. We riepen snel iets terug in het Engels en liepen richting uitgang. De suppoost stond aan de poort te wachten op ons en liet ons buiten. Achter ons viel de zware poort met een knal dicht. Bijna waren we opgesloten en dan nog wel in een echte gevangenis!

Faaborg

 

 

Faaborg

Faaborg

Faaborg

Faaborg

Faaborg