MarstalÆrø is een eiland dat gelegen is tussen Funen, Als en Langeland. Vroeger bestond het uit twee gemeenten, Ærøskøbing in het westen en Marstal in het oosten. Nu zijn beide gemeenten met elkaar gefusioneerd zijn. Het eiland is 90 km2 groot. Wij namen de veerboot in Rudkøbing, maar je kunt ook in Mommark op Als of in Faaborg op Funen de ferry nemen. De veerboot komt toe in Marstal.

Deze plaats is al eeuwenlang bewoond door zeelieden en hier werden veel schepen gebouwd. Nu nog is de haven het centrum van de stad. Veel zeeschepen hebben hier hun thuishaven. De aanlegsteigers in de haven waren vroeger heel belangrijk, vandaar dat de meeste oude huizen gelegen zijn op smalle straatjes die op die aanlegsteigers uitkwamen.
De kerk van Marstal is gebouwd in de 18e eeuw en het interieur is volledig gericht op het leven op zee. De 7 scheepsmodellen die aan het plafond hangen zijn typisch voor Scandinavische kerken in kustplaatsen. Ze werden aan de kerk geschonken door scheepsbouwers of zeelieden. De zitbanken hebben de blauwe kleur van de zee. Het altaar en de preekstoel kregen de rode kleur van Christus. Het schilderij op het altaar toont Christus tijdens een storm op zee.
’s Avonds namen we de veerboot terug naar Rudkøbing. Buiten vier voetgangers waren wij de enige passagiers. Het was dan ook een raar zicht onze auto als enige op het grote autodek te zien staan.

Marstal

Marstal

Marstal

Marstal