Tåsinge MuseumDit onafhankelijke streekmuseum staat in Bregninge op het eiland Tåsinge en wordt gerund door vrijwilligers. Het is ondergebracht in 5 bij elkaar staande huizen. Het ligt aan de Kirkebakken in Bregninge. Parkeren kan je aan de kerk. Het geeft een idee over de folklore, de muziek, de touwslagerij op Funen en het huishouden van een kapitein in vroegere tijden. Het grootste huis belicht het dramatische leven van Elvira Madigan en Sixten Sparre.

Elvira Madigan is de artiestennaam van Hedvig Jensen. Ze was de dochter van een Noorse circusartieste en een Deense stalmeester. Haar moeder ging later samenwonen met de Amerikaanse circuseigenaar John Madigan.Tijdens een optreden van dit circus in Zweden wordt Elvira verliefd op de adellijke Zweedse Luitenant Sixten Sparre.
Niettegenstaande hij al getrouwd was met een gravin en twee kinderen had, schrijven ze een jaar lang brieven naar elkaar. Dan neemt hij het besluit te deserteren uit het Zweedse leger en samen slaan ze op de vlucht naar Denemarken. Na een lange zomerromance lijden ze geldgebrek en honger. Uiteindelijk kiezen ze ervoor om samen zelfmoord te plegen. Op 21 juli 1889 namen ze een picknickmand mee naar Nørreskov op het eiland Tåsinge. Ze aten hun laatste maal en dan schoot Sixten Sparre Elvira Madigan dood met zijn legerrevolver en daarna zichzelf. Zij was 21 en hij 35. Op de plaats waar dit gebeurde staat nu een witte steen. Ze liggen beide begraven op het eiland Tåsinge en hun graf is nog steeds een trekpleister voor verliefde koppels uit de hele wereld. Hun romance is al verschillende malen verfilmd. Elvira Madigan is ook de bijnaam van het Piano Concerto No. 21 in C Major, K 467, van Wolfgang Amadeus Mozart. Het is één van zijn bekendste pianoconcerten.

tasinge06

Tåsinge Museum

Tåsinge Museum

Tåsinge Museum

Tåsinge Museum