SlussenSödermalm, ten zuiden van de oude stad, rijst steil uit het water op. Op de hellingen staan oude houten huizen. Het biedt mooie uitzichten op Stockholm. Dit was vroeger de wijk van de arbeiders. Er zijn enkele heuvelachtige parken en in de woonwijken zijn er veel winkels, cafés en restaurants. Wij bezochten hier Fjällgatan en Fåfängen.


 

Slussen                                                                                                                                                                                                                                                    Hier was vroeger de sluis voor het scheepvaartverkeer tussen het Mälarmeer en de Oostzee. Voor het verkeer over land werd er een klaverblad aangelegd.Door de bouw van een kanaal, wordt de sluis nu enkel nog gebruikt door plezierboten. Slussen is het grootste verkeersknooppunt van Stockholm. 

Fjällgatan
Dit is een ouderwetse, smalle straat met keien en straatlantaarns die uit de gevels steken. De meeste huizen dateren uit de 18e eeuw. Waar de straat zich verbreedt heeft men een fantastisch uitzicht over de stad en het water. Van op het Per Anders Fögelströms terrass heeft men het mooiste uitzicht.

Fjällgatan

Fjällgatan

Fjällgatan

Fjällgatan

Fjällgatan

Fåfängan
Van op deze heuvel met park, gelegen op het oostelijkste puntje van Södermalm heft men eveneens een prachtig uitzicht op de boten in de haven en de erachter gelegen stad.
Het is een heerlijke plek om iets te drinken in de cafetaria op de top en te genieten van het uitzicht.

 Fåfängan

Fåfängan

Fåfängan

Fåfängan

Fåfängan

Fåfängan