Dalsland Moose RanchOp rijksweg 164, vlak voor je Ed binnenrijdt ligt Dalsland Moose Ranch. Dit prachtige elandenpark van 10 ha telt momenteel 8 elanden. Het opent alle dagen om 11:00 u en een kwartiertje later kan je het voederen al bijwonen. Je wordt door de eigenaar uitgenodigd om zelf de elanden voedsel te geven. Hij is hiervoor ’s morgens in het bos takken gaan kappen. Tijdens het voederen geeft hij uitleg over het leven en gedrag van de eland, meestal in het Zweeds maar desnoods ook in het Engels. Je kunt de normaal zeer schichtige dieren aanraken en strelen. Vermits je hier zeer dicht bij de elanden staat kan je mooie foto’s nemen.

De vacht van een eland is niet zoals bij een paard schoon en droog maar eerder vuil en vettig zoals we zelf vaststelden. We moesten na het bezoek van het park uitvoerig onze handen wassen.  In een afgesloten park liep een koe met haar twee kalfjes. Deze hebben een lichtbruine kleur in tegenstelling tot de volwassen elanden. Ze kwamen tot dicht tegen de afsluiting zodat we ook hier mooie foto’s konden nemen. 

Er is een grote winkel waar je zowat alles kan kopen met een afbeelding van een eland, petten, sweaters, truien, handdoeken, puzzels, koffie tassen etc. Maar ook rendierhuiden en streekproducten kunnen hier verkregen worden. Naast de winkel is een grote blokhut met grill plaats, hier kan je de elandenworsten die je in de winkel kan kopen grillen. Voor de ingang kan je oefenen in het lasso werpen of het ringen werpen. Dalsland Moose ranch is een uitstekend elanden park.

 Dalsland Moose Ranch

 Dalsland Moose Ranch

 Dalsland Moose Ranch

Dalsland Moose Ranch

Dalsland Moose Ranch