TjäröVanuit de haven van Karlshamn of vanuit het nabij gelegen Järnavik kun je de boot naar het eiland Tjärö nemen. Je auto kun je gratis parkeren op een parkeerterrein aan het vertrekpunt. Afvaarten om de 2 uur en in het hoogseizoen elk uur.
Tjärö is een rotsachtig eiland met weinig hoge bomen. Waar de veerboot aankomt, ligt een houten saunavlot. Er staan enkele gebouwen die oorspronkelijk ergens anders stonden en naar hier overgebracht zijn.

Er is een hotel-restaurant met een cafetaria. In deze cafetaria kun je een wafelbuffet krijgen: je betaalt aan de kassa en dan bak je zelf je wafel  met het wafelijzer dat klaar staat op een tafel. Deeg, room en vossenbessenconfituur staan eveneens klaar.
De kamers van het hotel bevinden zich in aparte typische rode huisjes , gelegen rond het hotel. Je kunt de kamers bekijken, want de deuren staan overal open.
Er is een haventje voor 70 boten en een strand. Je kunt kiezen tussen twee wandelingen: de naturstig van 1,5 km en de strovastig van 3 km. Tijdens de wandeling naar het hoogste punt van het eiland heb je een mooi zicht op de scherenkust. Het hotel ligt in het midden van het eiland, enkele honderden meters van de veerboot.

Tjärö

Tjärö

Tjärö

Tjärö

Tjärö

Tjärö

Tjärö

Tjärö

Tjärö