Bad GodesbergVroeger een stad, nu een deel van de stad Bonn. Toen Bonn nog de hoofdstad was, waren hier veel ambassades gevestigd. Tussen Bonn en Bad Godesberg zijn er veel kantoorgebouwen, maar ook een park. Maximiliaan Frans van Oostenrijk maakte van Bad Godesberg in de 18e eeuw een kuuroord. Na de Tweede Wereldoorlog bouwden de Amerikanen hier een tijdelijke brug over de Rijn. Wij wandelden hier langs de Rijn. Aan de overzijde ligt het Zevengebergte.

Niet ver van de aanlegsteiger van de veerboot naar Ober- en Niederdorf ligt een restaurant en Biergarten met een groot binnen- en buitenterras: Bastei. Vanop het terras heb je een zicht op de Rijn en het Zevengebergte.
Hierachter ligt het Panoramapark dat eveneens de moeite is. Aan de Rijn staat een panoramatafel van het Zevengebergte. In het 8 ha grote stadspark, een Engelse landschapstuin, is het eveneens aangenaam wandelen tussen de prachtige bomen en vijvers. In het park ligt de Trinkhalle, een café en restaurant, met de Kurfürstenquelle. Je kunt hier een fles vullen met kuuroordwater. Het stadspark ligt aan de Kurfürsten Allee.Bad Godesberg 12